• Format:
  • Type:
  • Category:

Hvordan få flere reviews fra de besøkende – Her er noen tips

Brukeranmeldelser er en av de beste mulighetene du har til å bygge tillit hos reisende. De har planer om å bruke mye penger på sin reise og vil føle seg trygge på at de tar riktig beslutning. Online anmeldelser er ofte like bra som personlige anbefalinger.

Siden du driver med turisme har du sikkert allerede investert endel tid og ressurser i Tripadvisor og vet hvor mye gode anmeldelser betyr. Tripadvisor har vært svært viktig, men nå er det nye tider som gjelder. Stikkordet er lokale søk og OTA’er og nettsteder som Tripadvisor blir stadig mindre relevant og troverdig, bloggere og journalister får betalt og dine venner har ofte andre preferanser. Du trenger et utvalg av troverdige tilbakemeldinger og ikke minst er lokale søk i ferd med å bli det store.

Folk ønsker å finne “gode opplevelser i nærheten av meg” på mobilenheten sin. Det er dette som er fremtiden, i følge Google. 76% av de som søker etter noe i nærheten på smarttelefonen, leter etter en virksomhet relatert til det søket i løpet av et døgn, og 28% av disse søkene resulterer i et kjøp.

I en annen Google-rapport kan du lese at “ting å gjøre / aktiviteter koblet til” i nærheten av meg” ble seksdoblet mellom 2016 og 2018”. Per nå har ikke Tripadvisor muligheten til å enkelt koble deg til lokale virksomheter basert på din beliggenhet.

Alt dette skjedde lenge før hjemmekontor og det store fokuset på lokale reiser.

Her er noen tips for å få flere anmeldelser:

1. Oppdater Google My Business.

50% av alle søk er lokale og 80% er kategoribaserte. Google My Business gir deg verktøyene som skal være synlige for disse søkene.

2. Flytt fokuset fra Tripadvisor til Google.

Tripadvisors vurderingsalgoritmer er ikke satt opp for å tiltrekke lokale reisende. Google bryr seg om søkerelevans, avstand og standingen til bedriften. Google ønsker bare å sende kundene sine til de mest relevante virksomhetene. Fortell meg gjerne om en bedre måte å øke din troverdighet og synlighet, enn positive anmeldelser på Google. Prøv derfor heller å få kundene til å gi anmeldelser på Google. Google kommer forresten snart til å være verdens største booking-plattform også, så du har alt å tjene på synlighet der.

3. Be om anmeldelser når du har muligheten.

Det holder ikke å sende mail etter besøket. Sørg for at guidene dine eller de som jobber på hotellet oppfordrer til det etter slutten av en tur eller aktivitet. Bare husk å være gjennomført, men aldri påtrengende, i syklusen etter kjøpet. Selv om anmeldelser er viktigst for å etablere din troverdighet som virksomhet, gir kundene deg også uvurderlig innsikt for å forbedre din markedsføringsstrategi. Bedrifter som ikke har anmeldelser, går glipp av muligheter.

4. Gjør det enkelt for kundene å gi deg en anmeldelse.

Potensielle kunder etterspør kunnskap fra førstehåndserfaringer, og å gjøre det enkelt og raskt å legge igjen en anmeldelse kan føre til imponerende resultater. Speigel Research Center kom frem til at produkter med anmeldelser er 270% større sannsynlighet for å bli kjøpt enn et produkt uten. Denne sannsynligheten økte til 380% på et priset produkt.

5. Svar på alle anmeldelsene dine.

Vis at du verdsetter kundene dine og tilbakemeldingene de gir om virksomheten din, enten det er bra eller dårlig. BrightLocal rapporterte i en undersøkelse fra 2019 at “97% av “anmeldende kunder” leser virksomheters svar på sine anmeldelser,”. Google oppfordrer bedrifter til å svare på alle anmeldelser for å forbedre synligheten til bedriften din for lokal SEO.

6. Ta anmeldelsene på alvor

En dårlig anmeldelse kommer av en grunn. Gå i dybden, finn ut hvordan du kan bli bedre og gjør noe med det!

Previous Post

Brannfakkel: Kan det tenkes at en OTA blir en av dine beste venner?

Next Post

Hvordan kan du som turoperatør lære opp gjestene?

Scroll to top